Aangifte erfbelasting 2022

Aangifte erfbelasting

Aangifte erfbelasting 2022 aanvragen? Regel het online. Eenvoudig, snel en professioneel via Verklaringvanerfrecht.nl

Vrijblijvende prijsaanvraag: aangifte erfbelasting 2022

Na een overlijden erft u als erfgenaam roerende/onroerende zaken, vorderingen en/of geldbedragen. Als u erft, bent u verplicht om over de erfenis belasting af te dragen. Heeft u hulp nodig bij de aangifte erfbelasting? Wij verzorgen dit graag en deskundig voor u.

aangifte erfbelasting

Nadat wij – geheel vrijblijvend en kosteloos – telefonisch contact met u hebben gehad, kunnen wij u adviseren over de vervolgstappen. Wilt u eerst meer weten over de aangifte erfbelasting? Bekijk dit kennisbank artikel.

Om u zo goed mogelijk te helpen ontvangen wij graag een aantal gegevens. Wilt u in het onderstaande formulier aangeven uit welke bezittingen en schulden de nalatenschap bestaat? Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de prijsopgave en vervolgstappen met u te bespreken.    Erfbelasting, niet altijd

    In Nederland bent u niet altijd erfbelasting verschuldigd. Er zijn namelijk vrijstellingen. Dat zijn bedragen die u kunt erven zonder belasting verschuldigd te zijn. Deze verschillen enorm, afhankelijk van uw verhouding tot de overledene. De partner die achterblijft heeft een vrijstelling van meer dan € 650.000. Kinderen hebben een veel lagere vrijstelling van iets meer dan € 21.000.

    De Belastingdienst stuurt u een uitnodiging tot het doen van aangifte. Die uitnodiging gaat naar één erfgenaam. Dat wil niet zeggen dat de andere erfgenamen geen belasting verschuldigd zijn. Het is ook niet zodat als u geen uitnodiging heeft ontvangen u niets hoeft te betalen. U kunt zelf bepalen, of in overleg met ons bekijken of u aangifte zou moeten doen.