Wij zijn een dienst van vaarwel.nl

Inschrijving eerdere verklaring van erfrecht

Ik heb al een verklaring van erfrecht, hoe schrijf ik deze in bij het Kadaster?

U heeft al eerder een verklaring van erfrecht laten opstellen bij een notaris. Deze verklaring is alleen nooit ingeschreven bij het Kadaster. Het gevolg daarvan is dat het onroerend goed nog op naam van de overledene staat.

Nu is er een reden waarom dat alsnog moet gebeuren. Bijvoorbeeld omdat u de woning wilt verkopen. Zonder juiste inschrijving, kunt u het onroerend goed niet rechtsgeldig leveren en dus ook niet verkopen.

De kadastrale inschrijving kunnen wij snel en goed in orde maken. Het is niet van belang of de verklaring van erfrecht door een andere notaris is opgesteld. De verklaring moet wel aan een aantal voorwaarden voldoende, voordat het Kadaster de inschrijving accepteert. Het Kadaster adviseert ook om de verklaring in te schrijven zodat het onroerend goed op naam van de rechthebbende komt te staan.

De kosten voor het inschrijven bedragen €129,-.

Voordelen van hier laten inschrijven

inschrijving

Niemand schrijft zo voordelig en makkelijk een verklaring van erfrecht in bij het Kadaster.

  • Ons tarief is all in;
  • In 2 minuten klaar met de aanvraag;
  • 100% online.

Vereisten voor inschrijving eerdere verklaring van erfrecht

Voordat wij de verklaring van erfrecht kunnen inschrijven bij het Kadaster, moet de verklaring aan een aantal vereisten voldoen:

  • het betreft een Nederlandse verklaring van erfrecht (geen Europese dus);
  • de verklaring is opgesteld ná 1 januari 2003. Voor 2003 was de verklaring van erfrecht namelijk nog geen notariële akte. Daarna is het wel een notariële akte geworden, wat een vereiste is voor het Kadaster. Dit is geregeld in de Kadasterwet. Heeft u een verklaring van voor deze datum, dan moet er een nieuwe verklaring opgesteld.
  • de verklaring moet expliciet vermelden dat alle erfgenamen zuiver hebben aanvaard. Hier geldt een uitzondering als er sprake is van de wettelijke verdeling of de ouderlijke boedelverdeling;
  • in de verklaring moet de volledige naam, adres en geboortedatum van iedere erfgenaam staan;
  • de erfdelen van de erfgenamen moeten in de akte zijn opgenomen.

Twijfelt u of de verklaring van erfrecht voldoet aan de vereisten? Wij controleren dit altijd. Mocht er toch iets ontbreken, dan nemen wij contact met u op.

Als de verklaring niet aan deze voorwaarden voldoet, kan die niet ingeschreven worden in het Kadaster. Het Kadaster accepteert de inschrijving dan niet. In dat geval moet u een nieuwe verklaring van erfrecht laten opstellen. Gelukkig doen wij dit ook snel en goedkoop.

Wat regel ik hier?

U heeft een oude verklaring van erfrecht liggen, maar die is nooit ingeschreven in het Kadaster? Bent u al klant bij ons, dan zijn er twee gevallen waarin andere tarieven gelden.

De eerste situatie is dat u een verklaring van erfrecht laat opstellen door ons die u direct wilt inschrijven bij het Kadaster. Daarvoor geldt een lager tarief. In een apart bericht staat beschreven waarom het handig is om direct in te schrijven bij het Kadaster.

De tweede situatie is dat wij voor u de opdracht uitvoeren voor het opstellen van een verklaring van erfrecht en dan constateren dat het Kadaster nog moet worden bijgewerkt. Ook in het kader van die lopende opdracht is een lager tarief van toepasing. Het tarief vindt u op onze tarievenpagina.

Wat doen wij voor de kadastrale inschrijving?

U dient eerst de aanvraag in. Hiervoor moet u een aantal gegevens invullen. Nadat u dat heeft gedaan, maken wij een dossier aan. U ontvangt dan direct een link om de oude verklaring van erfrecht te uploaden.

Onze juristen controleren of de verklaring rechtsgeldig is afgegeven. Daarnaast kijken zij of de opdrachtgever ook is opgenomen in het document. Belangrijk detail: wij controleren of de inhoud van het document correct is. In de tekst moet namelijk expliciet staan vermeld dat alle erfgenamen de erfenis zuiver hebben aanvaard. Soms staat dat er niet in. Hierboven leest u aan welke vereisten de verklaring moet voldoen voordat wij hem kunnen inschrijven.

Is het document compleet en in orde, dan schrijft de notaris de verklaring in bij het Kadaster.
Na de kadastrale inschrijving ontvangt u bericht dat de inschrijving is verwerkt.

Mocht blijken dat wij de oude verklaring van erfrecht niet kunnen inschrijven bij het Kadaster, dan nemen wij contact met u op.

De kosten voor het inschrijven bedragen €129,-.

Kan ik zelf controleren of de verklaring al is ingeschreven bij het Kadaster?

Ja, u kunt zelf controleren of de oude verklaring van erfrecht als is ingeschreven bij het Kadaster. U kunt bij het Kadaster een rapport opvragen voor een paar euro. U ontvangt dan een rapport met de gegevens over het onroerend goed. Dus ook op wiens naam het onroerend goed staat. Als er een verklaring van erfrecht is ingeschreven, ziet u dat ook staan. Dat staat dan achter de naam van de eigenaar.

Ik wil de woning verkopen, maar staat nog op naam van de overledene

Een van de belangrijkste redenen om de verklaring van erfrecht in te schrijven bij het Kadaster, is omdat u de woning wilt verkopen. Dat kan alleen als de woning op naam van de erfgenamen staat. Iemand die is overleden kan de woning namelijk niet meer overdragen. Door de verklaring van erfrecht in te schrijven bij het Kadaster komt de woning op naam van de erfgenamen. De erfgenamen kunnen dan de woning verkopen.

Voor makelaars, herstel fout Kadaster

inschrijving

U heeft als makelaar een klant die een object wil verkopen. Bij controle in het Kadaster blijkt de inschrijving niet correct. Er staat nog een overledene in het Kadaster als eigenaar. U kunt de klant makkelijk naar ons doorsturen. Wij zijn de voordeligste oplossing in Nederland, met bovendien de hoogste klantwaardering. Wij kunnen op ieder moment een verklaring van erfrecht opstellen. Het is meestal een stuk goedkoper dan om het in de leveringsakte door de notaris te laten verwerken.

Heeft de verkoper al een verklaring van erfrecht? Dan kan de hele procedure in een paar dagen gereed zijn. Is er nog geen eerder onderzoek gedaan? Wij maken het bijzonder snel in orde, voor meestal veel minder dan een andere notaris.

Wilt u dat uw klanten een korting ontvangen? Dat kan, wij hebben een samenwerkingsprogramma voor makelaars, uitvaartondernemers en andere verwijzende partijen. Alle klanten die u naar ons verwijst, ontvangen een standaard korting, u ontvangt een code die u aan uw klanten kunt geven.

Inschrijven verklaring van erfrecht in het Kadaster voor € 129,-

Vul onderstaand formulier in en laat direct de verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster.

Wij zijn een dienst van vaarwel.nl