Kennisbank

Online of moet ik naar een notariskantoor?

Moet ik persoonlijk naar het notariskantoor?

Nee, voor een verklaring van erfrecht hoeft u niet persoonlijk langs te komen. Alle informatie is online beschikbaar. U kunt ook heel eenvoudig uw opdracht online bevestigen.

Verklaring van erfrecht online aanvragen

online

U hoeft voor een akte van erfrecht niet persoonlijk naar de notaris. Alle aanvragen via Verklaringvanerfrecht.nl worden online behandeld. U kunt documenten via de mail aan ons toesturen. Dat werkt ook het snelst.

Als de procedure is afgerond krijgt u de benodigde documenten per e-mail toegezonden.

IDIN online identificeren

idin online

Wij stellen uw identiteit vast met behulp van iDIN. Dat is een systeem dat is ontwikkeld door de Nederlandse banken. Om een bankrekening te kunnen hebben heeft u zich moeten legitimeren op een bankfiliaal. De banken weten veel van u omdat dit wettelijk verplicht is voor het aanhouden van een bankrekening. Wij kunnen bij de bank een bevestiging krijgen van het feit dat u degene bent die u zegt dat u bent. Het werkt heel eenvoudig en is vergelijkbaar met hoe u geld overmaakt voor online bankieren.

Erfgenamen in het buitenland

Voor erfgenamen in het buitenland hebben wij een aparte procedure ontworpen. Beschikken zij over een Nederlandse bankrekening, dan kunnen zij terecht via iDIN. Hebben ze geen Nederlandse bankrekening, dan kunnen wij legaliseren met behulp van een videoverbinding. Hiervoor moet een aanvullende opdracht komen. Het werkt vanzelf. Zodra ons systeem ziet dat een erfgenaam buiten Nederland woont ontvangt die persoon apart bericht van ons. Daarin staat alles uitgelegd. Na betaling kan die persoon zelf een afspraak met ons inplannen voor de videoverbinding.

Is dit wel veilig?

Is het wel veilig om uw gegevens online te delen? Wij denken van wel. Een kopie van uw paspoort over de post verzenden is het slechtste dat u kunt doen. De systemen die wij hanteren zijn enerzijds goedgekeurd door de notarissen. Anderzijds zijn deze ontwikkeld om uw bankzaken mee af te wikkelen. De banken investeren enorm in veiligheid. Het blijft noodzakelijk om zonder enige twijfel vast te stellen wie u bent. Deze methode behoort op dit moment tot de aller veiligste die er bestaat.